Over Ons

Gräper BV is een hecht familiebedrijf, waarbij het ambacht vele malen van vader op zoon is overgegaan.

In 1886 is het bestaande timmer- en molen-makersbedrijf, ooit opgericht door dhr. van de Dool, overgenomen door Pieter Gräper. Hiermee begon een lange traditie van “Aannemingsbedrijf Gräper BV”.

In 1886 waren het vooral de molens, kerken, loodsen en boerderijen die het bedrijf bouwde en restaureerde. Zelfs nu zijn de namen van het personeel (toen werkzaam voor het bedrijf) nog terug te vinden in het balkhout van verschillende molens en kerken in de omgeving van Benthuizen.

Het bedrijf is na meerdere malen te zijn overgegaan van vader op zoon in de jaren uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf die zich op een breed terrein met de bouw bezig houdt. Toch is het oude ambacht in het bedrijf bewaard gebleven.

Zo hebben in 2002 de heren Tom van de Eshof en Kees Reeuwijk (beide al 40 jaar werkzaam bij het bedrijf) alle raamkozijnen van “De oude kerk” in de Dorpsstraat te Zoetermeer vervangen. Hiernaast is een foto van de bewuste kerk te zien.

BOUWGARANT

Sedert oktober 2013 zijn wij bouwgarant deelnemer geworden en kunnen wij ons trots dit keurmerk  toe-eigenen.

WAAROM NU?

In deze tijd van de huidige crisis, vonden wij het belangrijk om ons nog meer te onderscheiden. Onze vaste klanten  weten al jaren aan ons een zeer betrouwbare partner te hebben voor wat betreft alle verbouw en nieuwbouw plannen. Toch merk je dat door de crisis nieuwe klanten huiveriger zijn geworden als het gaat om een de keuze voor een aannemer. En niet onbegrijpelijk, immers zijn de faillissementen in de bouwsector extreem hoog. En de verschillende bouwprojecten die halverwege het proces stil komen te liggen zien wij ook om ons heen.

MEER ZEKERHEID

Met een bouwgarant aannemer weet u zeker een solide en betrouwbare partner gekozen te hebben. Zo worden wij gescreend op de aanwezigheid van de juiste diploma’s, verzekeringen en op onze liquiditeit. Tevens worden er eisen  gesteld aan onze offertes, hantering van voorwaarden, opdrachtbevestigingen, vastlegging van meerwerk en een nette klachtenafhandeling.

ONS BEDRIJF EN BOUWGARANT

Eigenlijk hebben we niet zoveel hoeven wijzigen voor het bouwgarant keurmerk, en deden wij het al jaren goed. Wij zijn in essentie ook zeker niet veranderd en staat bij ons het persoonlijke contact nog steeds bovenaan. Persoonlijk, informeel en met gevoel. Voor veel mensen is het bouwen van een nieuwe woning of het verbouwen van een huidige woning een zeer ingrijpende gebeurtenis en moet niet alleen de offerte scherp en netjes, maar moet ook zoiets ongrijpbaars als “het gevoel” bij een bedrijf goed zijn.

Voor meer informatie over bouwgarant klik op het logo.